Társasági élet

(a felkerülés sorrendjében)

 

Magyar Kommunikációtudományi Társaság: Felhívás hazai kommunikáció és média tanszékek felé (2024. február 14.)

Felhívás

Magyar Kommunikációtudományi Társaság: Pályázat: szakmai rendezvény támogatása (2024. február 14.)

Pályázati felhívás

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság elnöksége a 2023. decemberében a Jel-kép főszerkesztői pályázatára beérkezett pályázatokat elbírálta. A Társaság elnökségének döntése értelmében az elkövetkező 1+3 évben a Korpics Márta - Andok Mónika - Myat Kornél alkotta főszerkesztői team irányítja a Jel-Kép folyóiratot. Sok sikert kívánunk a munkájukhoz! A folyóirat újra várja a publikálásra szánt kéziratokat. Az MKTT elnöksége

A Jel-Kép honlapja (Főszerkesztői bemutatkozások, Főszerkesztői küldetésnyilatkozat)

Pályázati felhívás a Jel-Kép folyóirat főszerkesztői pozíciójára (2023. december 31.)

A Jel-Kép honlapja

Kerekasztal-beszélgetés Terestyéni Tamásról (2023. december 14.)

Meghívó

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: H. Tomesz Tímea: Bevezetés a sportkommunikációba, Spannraft Marcellina - Korpics Márta - Béres István (szerk.): Szakralitás és kommunikáció. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Budapest, 2023. november 22.)

Meghívó

Könyvismertető

Könyvismertető

Elhunyt Terestyéni Tamás, a Jel-Kép című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság tiszteletbeli elnöke (2023. június 2., Budapest)

Gyászhír

Temetés

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2022/3. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: Andok Mónika: Digitális vallás - Az új információs technológiák hatása a vallásokra, vallási közösségre Magyarországon. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2022. december 1.)

Meghívó

Könyvismertető

MKTT konferencia 2022: A MEGTÉVESZTÉSEK KORA. A tartalomelőállítók felelőssége és a felhasználók felkészültsége (Budapest, 2022. november 11.)

Meghívó, program

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2022. november 8.)

Meghívó és napirend

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2022/2. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT konferencia 2022: A MEGTÉVESZTÉSEK KORA. A tartalomelőállítók felelőssége és a felhasználók felkészültsége (Budapest, 2022. november 11.)

Konferencia-felhívás (jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.)

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2022/1. különszáma A digitális átállás kommunikációs kihívásai címmel, amely a Magyar Kommunikációtudományi Társaság által 2021. májusban rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatait tartalmazza. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Médiakutatói fórum: Bissera Zankova: The Media System and Journalistic Culture in Bulgaria. Research carried out in the Light of the Three Models of Media - Politics relationships of Hallin and Mancini (Budapest, 2022. május 19.)

Meghívó

Horányi Özséb 80 - "A dolgok állása" - kerekasztal-beszélgetés és ünnepi rendezvény a Magyar Kommunikációtudományi Társaság, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Communicatio Alumni tagozata és a tanítványok szervezésében (Budapest, 2022. április 29.)

Meghívó, program

Videóüzenet lehetőség

A köszöntésén készült fényképek

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2021/4. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2021/3. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: MAGYAR FILMEK 1896-2021. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2021. december 1.)

Meghívó

Könyvismertető

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2021/2. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2021/1. száma.

A Jel-Kép honlapja

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: Kovács Lajos (szerk.): A transzcendens mutatkozása. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2021. május 27.)

Meghívó

Könyvismertető

MKTT konferencia 2021: A DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS KOMMUNIKÁCIÓS KIHÍVÁSAI (online, 2021. május 7.)

Meghívó, program

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: Demeter Márton: Academic Knowledge Production and the Global South. Questioning Inequality and Under-representation. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2021. március 25.)

Meghívó

Könyvismertető

MKTT konferencia 2021: A DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS KOMMUNIKÁCIÓS KIHÍVÁSAI (online, 2021. május 7.)

Konferencia-felhívás (jelentkezési határidő: 2021. március 31.)

Megjelent a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2020/4. száma ÜZLETI ANTROPOLÓGIA ÉS ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK címmel. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: Korpics Márta: A késő modern vallásosság közösségi mintázatai. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2021. február 25.)

Meghívó

Könyvismertető

MKTT konferencia 2021: A DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS KOMMUNIKÁCIÓS KIHÍVÁSAI (online, 2021. május 7.)

Konferencia-felhívás

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Meghívó: Az utópikus nyilvánosság struktúrája – Beszélgetés a közszolgálati média hazai helyzetéről. Zsolt Péter felvezető előadása. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság programja (Zoom, 2021. január 21.)

Meghívó

MKTT KOMMUNIKÁCIÓS ESTEK: Könyvbemutató: Bajomi-Lázár Péter: A patrónusi-kliensi médiarendszer. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság és a Budapesti Metropolitan Egyetem Kommunikációtudományi Intézet közös programja (Zoom, 2020. december 10.)

Meghívó

Könyvismertető, könyvkiadó

Könyvbemutató: Demeter Márton: Academic Knowledge Production and the Global South. Questioning Inequality and Under-representationt. Szervezők: Jenei Ágnes és Herendy Csilla, moderátor: Mihalik Judit (Google Meet, 2020. november 13.)

Meghívó

Könyvismertető, könyvkiadó

Megjelent a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2020/3. száma TK 50 KONFERENCIA címmel, amely a Tömegkommunikációs Kutatóközpont alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság a 2019. november 16-án rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatait tartalmazza. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2020/2. különszáma Nyilvánosságok - részvétel, hozzáférés, társadalmi megosztottság címmel, amely a Magyar Kommunikációtudományi Társaság által 2019. januárban rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatait tartalmazza.. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2020/1. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2019/3. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság és a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében: TK 50 - Konferencia a Tömegkommunikációs Kutatóközpontról (Budapesti Metropolitan Egyetem, 2019. november 16.)

Meghívó, program

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2019/2. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT konferencia: TK 50 - Konferencia a Tömegkommunikációs Kutatóközpontról (Budapesti Metropolitan Egyetem, 2019. november 16.)

Konferencia-felhívás

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2019/1. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2018/4. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2019. január 26.)

Meghívó és napirend

MKTT konferencia 2019: NYILVÁNOSSÁGOK. Részvétel, hozzáférés, társadalmi megosztottság (Budapesti Metropolitan Egyetem, 2019. január 26.)

Meghívó, program

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2018/3. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2018/2. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Tudományos Akadémia nemrég alakult Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottsága a bizottsági tagok írásaiból bemutatkozó kötetet szerkesztett, amely elérhető és letölthető a következő linken:

https://www.academia.edu/37455512/Communications_Theory_Media_Theory_in_Hungarian_

MKTT konferencia 2019: NYILVÁNOSSÁGOK. Részvétel, hozzáférés, társadalmi megosztottság (Budapesti Metropolitan Egyetem, 2019. január 26.)

Konferencia-felhívás

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2018/1. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Tudománykommunikáció konferencia a Budapesti Corvinus Egyetem Tud.Com tudománykommunikációs kutatócsoportjának szervezésében. A konferencia időpontja: 2018. május 11. péntek.

Felhívás

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2017/2KLSZ HORÁNYI ÖZSÉB 75 című különszáma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2017/3. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT konferencia 2017: KÖZELÍTÉSEK - KOMMUNIKÁCIÓKUTATÁS ÉS A VÁLTOZÓ TÁRSADALMI KÖRNYEZET (Budapest, 2017. november 18.)

Meghívó, program

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2017/2. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MKTT konferencia 2017: KÖZELÍTÉSEK - KOMMUNIKÁCIÓKUTATÁS ÉS A VÁLTOZÓ TÁRSADALMI KÖRNYEZET (Budapest, 2017. november 18.)

Konferencia-felhívás

Horányi Özséb: A dolgok állása - megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2017/1KLSZ különszáma.

A Jel-Kép honlapja

Horányi Özséb 75 - műhelykonferencia és ünnepi rendezvény a Magyar Kommunikációtudományi Társaság, a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézete, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Communicatio Alumni tagozata, a Jel-Kép és a tanítványok szervezésében (Budapest, 2017. május 19.)

Meghívó, program

Veiszer Alinda interjúja Horányi Özsébbel: Van-e jobboldali keresztény értelmiség Magyarországon? Mennyire általános a félelem, mernek-e kritikusan megszólalni a tudósok, a művészek? Az interjú a Hír TV Kulturális-közéleti beszélgetés Veiszer Alindával c. műsorában hangzott el 2017. május 5-én.

Videó

Money Talks? Communication as/and Economy - International conference - The Institute of Behavioural Sciences and Communication Theory of Corvinus University of Budapest (Budapest, 04. May 2017.)

Invitation

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2017/1. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2017. február 18.)

Meghívó és napirend

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2016/4. száma. Ugyanitt szabadon elérhető digitalizált formában a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2016/3. száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

MOM 20/20 - A magyar online média húsz éve. Ez volt a magyar online média első két évtizede - milyen lesz a következő húsz év? A MODEM (Magyar Online és Digitális Médiatörténet) redezvénye (Budapest, 2016. május 28)

Meghívó

Kerekasztal-beszélgetés: Fehér Katalin: Digitalizáció és új média. Trendek, stratégiák, illusztrációk c. kötet megjelenése apropóján a

BGE műhely (Budapesti Gazdasági Egyetem) szervezésében (Budapest, 2016. június 10.)

Meghívó

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2016/2. száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

A Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola ebben az évben is indít térítésmentes felvételi előkészítő foglalkozásokat a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Alumni Tagozatának közreműködésével. (Budapest, 2016. február 21.)

Felhívás

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2016/1., Kommunikáció és propaganda az első világháborúban című tematikus száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak 2015/4. száma, amely a Társaság 2014-ben rendezett Kommunikáció, Kreativitás, Kultúra című konferenciája előadásainak szerkesztett változatait tartalmazza.

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (2015. október 8.)

Jegyzőkönyv

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak 2015/1KLSZ, Kommunikáció képzés különszáma a Társaság 2015. április 25-i, A helyzet címmel rendezett vitaindító konferenciájának előadásaival, hozzászólásaival

A Jel-Kép honlapja

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (2015. október 8.)

Meghívó és napirend

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2015/3. száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően. Hasznos olvasást kíván és kommunikáció, média, közvélemény tárgyú tanulmányokat, könyvismertetéseket vár a szerkesztőség és Terestyéni Tamás főszerk. (teres.tamjud [at] t-online.hu)

A Jel-Kép honlapja

Megjelent a Magyar Kommunikációtudományi Társaság folyóiratának, a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóiratnak a 2015/2. "válságkommunikáció" tematikus száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően. Hasznos olvasást kíván és kommunikáció, média, közvélemény tárgyú tanulmányokat, könyvismertetéseket vár a szerkesztőség és Terestyéni Tamás főszerk. (teres.tamjud [at] t-online.hu)

A Jel-Kép honlapja

"A HELYZET" - MKTT konferencia a kommunikációs képzés jelenéről és jövőjéről (Budapest, 2015. április 25.)

A konferencia videófelvétele

Meghívó

Program

Demokrácia: el tudjuk képzelni? Civil Csoport Hétvége a Civil Csoport Hétvége Műhely és a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület rendezésében (Siófok, 2015. május 15-17.)

Meghívó

Megjelent a Magyar Public Relations Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem kiadásában a Sós Péter János - Szécsi Gábor (szerk.): A Public Relations elmélete és gyakorlata című tanulmánykötet (MPRSZ-PTE, Budapest-Pécs, 2015), Barát Tamás, Bognár Gergely, Buday-Sántha Andrea, Durugy András, Ferling József, Károlyi Zsuzsanna, Lakatos-Báldy Zsuzsanna, Rácz Gábor, Sarlós Gábor, Sós Péter János, Szécsi Gábor, Sztaniszláv András, Szűts Zoltán, Törőcsik Mária és Zádori Iván írásaival.

További információk

ECREA European Media and Communication Doctoral Summer School 2015

Call for Participants

Megjelent a Typotex Kiadó Kommunikációkutatás sorozatában a Demeter Márton (szerk.): Konstruált világok. A jelenségek kommunikatív leírása c. kommunikációelméleti könyv, Sipos Balázs, Domschitz Mátyás, Terenyi Zoltán, Németh Viktor, Demeter Márton, Szabó Levente, Ács Péter, Farkas Edit, Myat Kornél, Nagy Károly Zsolt, Bokor Tamás - Bokor-Bacsák Györgyi, P. Szilczl Dóra, Korpics Márta, Kovács Lajos írásaival.

Ismertető és részletek a könyvből

Megjelent a Jel-Kép című, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság kommunikációtudományi internetes folyóirat 2015/1. száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően.

A Jel-Kép honlapja

"A HELYZET" - MKTT konferencia a kommunikációs képzés jelenéről és jövőjéről (2015. április 25.)

Meghívó

MEGSZÜNTETIK A KOMMUNIKÁCIÓ KÉPZÉST?

Sajtószemle

Kommunikációs képzések Németországban

MEGSZÜNTETIK A KOMMUNIKÁCIÓ KÉPZÉST?

Felhívás, Facebook

Vallás, média, nyilvánosság - konferencia a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének szervezésében (Budapest, 2015, március 3.)

Meghívó, program

Hans Joas: A hit választása. Milyen jövője lehet a kereszténységnek? könyvének bemutatója a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola szervezésében (Budapest, 2015, március 2.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlésének jegyzőkönyve és a 2015. január 24-i Közgyűlésen elfogadott módosított Alapszabály (2015. február 4.)

Jegyzőkönyv

Alapszabály

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése és Horányi Özséb Kommunikatív aktus című Szecskő Tamás emlékelőadása (Budapest, 2015. január 24.)

Meghívó és napirend

A Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola ebben az évben is indít térítésmentes felvételi előkészítő foglalkozásokat a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Alumni Tagozatának közreműködésével. (Budapest, 2015. február 9.)

Felhívás

Megjelent az MKTT által kiadott KOME - AN INTERNATIONAL JOURNAL OF PURE COMMUNICATION INQUIRY folyóirat legújabb száma.

Ajánló

A Gondolat Kiadó tisztelettel meghívja Önt Szekfü András "Magánkalóz a filmdzsungelben". Georg Höllering, a Hortobágy film rendezője című könyv bemutatójára (Budapest, 2015. január 15.)

Meghívó

Megjelent a Jel-Kép című kommunikációtudományi internetes folyóirat 2014/4. száma. Ugyanezen a honlapon digitalizált formában szabadon elérhető a Jel-Kép összes száma 1980-ig visszamenően. Hasznos olvasást kíván és kommunikáció, média, közvélemény tárgyú tanulmányokat, könyvismertetéseket vár Terestyéni Tamás főszerk. (teres.tamjud [at] t-online.hu)

A Jel-Kép honlapja

Könyvbemutató: Korpics Márta: A szakrális kommunikáció színterei: A zarándoklat. A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézete szervezésében (Budapest, 2014. december 15.)

Meghívó

MKTT konferencia 2014: Kommunikáció, Kreativitás, Kultúra (Budapest, 2014. november 28.)

Képek a konferenciáról (további képek a fényképalbumban)

MKTT konferencia 2014: Kommunikáció, Kreativitás, Kultúra (Budapest, 2014. november 28.)

Részletes program

MKTT konferencia 2014: Kommunikáció, Kreativitás, Kultúra (Budapest, 2014. november 28.)

Tájékoztató, előzetes program

Publikációs felhívás a Jel-Kép különszámába Válságkommunikáció argumentáció-elméleti nézőpontból témakörben - a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék és a BME Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola közreműködésében. Jelentkezés 2014. november 17-ig, leadási határidő 2015. január 20.

Felhívás

"Újratöltve": a „mindennapi élet” mint téma és mint keret - a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének konferenciája (Pécs, 2014. október 17-18.)

Meghívó, program

MKTT konferencia 2014: Kommunikáció, kreativitás, kultúra (Budapest, 2014. november 28.)

Konferencia-felhívás

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság új bankszámlaszáma: Kereskedelmi és Hitelbank. Számlaszám: 10402087-50526656-65701002. Tagdíjfizetés határideje: 2014. augusztus 30. (2014. július 6.)

Tájékoztatás a befizetés módjáról

"Újratöltve": a „mindennapi élet” mint téma és mint keret - a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének konferencia-felhívása (Pécs, 2014. október 17-18.)

Konferencia-felhívás

Elhunyt Pünkösti Árpád újságíró, író, szociográfus, a Jel-Kép főszerkesztő-helyettese (2014. június 9.)

Emlékezés

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (2014. május 21.)

Meghívó és napirend

"Ki látott engem?" Buda Béla 75. Spannraft Marcellina - Sepsi Enikő - Bagdy Emőke - Komlósi Piroska - Grezsa Ferenc által szerkesztett emlékötet bemutatása és születésnapi megemlékezés a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a L’Harmattan Kiadó szervezésében (Budapest, 2014. április 2.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság 2014. évi tisztújító közgyűlésén meghallgatta és elfogadta a leköszönő elnök és főtitkár beszámolóját és megválasztotta az Egyesület új elnökségének tagjait, egyúttal megerősítette Terestyéni Tamás tiszteletbeli elnökségét. Aczél Petra (elnök), Bayer Judit (alelnök), Domschitz Mátyás (főtitkár), Horányi Özséb (elnökségi tag) és Milován Andrea (elnökségi tag) három évre kaptak megbízatást. Az új elnökség email címe: elnokseg.mktt[at]communicatio.hu (Budapest, 2014. február 8.)

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság 2013/2014. téli Szecskő Tamás emlékelőadása, Szekfü András c. egyetemi tanár, a Társaság alelnöke előadása Moziengedély Bécsben, megkapaszkodás Berlinben. Két fejezet Georg Höllering, a Hortobágy-film rendezőjének életéből címmel (Budapest, 2014. február 8.)

Meghívó

"Információ - tudás - érvényesülés". A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem és a
Károli Gáspár Református Egyetem által elnyert TÁMOP-4.1.2A/1-11/1-2011-0091 sz. zárókonferencia rendezvénye (Szekszárd, 2013. szeptember 13.)

Meghívó

Buda Bélára, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság alapító tagjára emlékezünk (2013. július 25.)

Emlékezések

Könyvbemutató: Fogalom és kép 3. Az azonos című kolozsvári konferenciasorozat tanulmányait tartalmazó kötet ismertetése az ELTE BTK Filozófia Intézete, az ELTE TTK Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszéke, az ELTE TÓK Társadalomtudományi Tanszéke és az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság szervezésében (Budapest, 2013. április 25.)

Meghívó

Call for Publications - KOME. The journal aims to create a platform for an innovative interdisciplinary discourse in the field of communication studies, with a focal point on pure communication inquiry.

Deadline: February 25, 2013

Test - kultúra - medialitás címmel rendez konferenciát a PTE IGYK Irodalomtudományi és Nyelvészeti Intézete (Szekszárd, 2012. október 24.)

Konferencia felhívás

Képzők képzője - a Pécsi Tudományegyetem (Illyés Gyula Kar) vezetésével, a Szegedi Tudományegyetem (Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar), a Szent István Egyetem (Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar) és a Károli Gáspár Református Egyetem (Bölcsészettudományi Kar) közreműködésével létrehozott Konzorcium az Információ - tudás - érvényesülés c. projektjéhez kapcsolódó workshopja (Budapest, 2012. október 19.)

Meghívó

KOME, a new peer-reviewed scholarly journal published by the Hungarian Communication Society is currently seeking articles for its early issues.

Call for papers: deadline: may 10, 2012

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság 2011/2012. téli Szecskő Tamás emlékelőadása (Budapest, 2012. február 23.)

Meghívó

Vallás és Kommunikáció, Szakrális kommunikáció, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Szakrális Kommunikáció Szakosztálya és Communicatio Alumni Tagozata által rendezett workshop (Budapest, 2012. január 27.)

Meghívó

Surveillance: az embercsoportok fölött gyakorolt kontroll konzervatív és digitális technológiái. A Magyar Kommunikációtudományi Társaság éves konferenciája (Budapest, Budapesti Corvinus Egyetem, 2012. január 20-21.)

Meghívó, program

Az előadások absztraktjai

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (2011. június 23.)

Meghívó és napirend

Mike Feintuck, Mike Varney Médiaszabályozás, közérdek, törvény és Gálik Mihály (szerk.) A médiakoncentráció szabályozása című könyvek bemutatója a Gondolat Kiadónál (Budapest, 2011. június 16.)

Meghívó

Terestyéni Tamás Kompország a Nyugat iskolájában. A társadalmak szerveződése című könyvének bemutatója a Gondolat Kiadónál (Budapest, 2011. május 31.)

Meghívó

Az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet és a Gondolat Kiadó könyvbemutatója: a "Kommunikációkutatás klasszikusai" sorozat legújabb kötete: Walter J. Ong: Szóbeliség és írásbeliség. A szó technologizálása (Budapest, 2010. december 13.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (2010. október 13.)

Meghívó és napirend

Az MKTT Médiakommunikáció Szakosztály workshopja: Médiatörvénykezés és kommunikációtudomány (Budapest, 2010. október 13.)

Meghívó

Elhunyt Angelusz Róbert (2010. szeptember 1.)

Gyászhír

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság észrevételei a média működését érintő törvényhozási folyamattal kapcsolatosan (2010. augusztus 23.)

Rövid összefoglaló

A részletesen kifejtett észrevételek szövege

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Szakrális Kommunikáció Szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikáció Tanszéke A szakrális kommunikáció kutatási lehetőségei címmel konferenciát rendez (Budapest, 2010. június 24.)

Meghívó

Közösségek mai (kommunikációs) arculata - A Magyar Kommunikációtudományi Társaság éves konferenciája (Budapest, 2010. június 11-12.)

Meghívó, program

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2010. június 11.)

Meghívó és napirend

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Kutatás-történeti Szakosztálya és az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet szervezésében Ropolyi László Az Internet természete című internet-filozófiai értekezésének műhely-vitája (Budapest, 2010. március 26.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Médiakommunikáció Szakosztályának workshopja Aczél Petra Új retorika című könyvéről (Budapest, 2010. március 17.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Kommunikációelméleti Szakosztályának workshopja A kommunikáció mint participáció című kötetről (Budapest, 2010. február 16.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság rendkívüli Közgyűlése (Budapest, 2010. január 6.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Kommunikáció, gender, kisebbségek szakosztálya szeretettel meghívja Önt a következő összejövetelére. (Budapest, 2009. november 25.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Szakrális Kommunikáció Szakosztálya A szakrális kommunikáció tematizálása címmel workshopot szervez, melyre tisztelettel hív minden érdeklődőt (Budapest, 2009. október 30-31.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Kommunikációtudomány-történeti szakosztálya és az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet szeretettel meghívja a Tudomány és gyakorlat. Médiatudomány és médiavalóság c. konferenciára (Budapest, 2009. november 6.)

Program, tézisek

Videók (előadások)

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság, az MTA- ELTE Kommunikációelméleti Kutatócsoport és az ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet konferenciája: TK40 - A Tömegkommunikációs Kutatóközpont (1969 - 1991) helye és jelentősége - a tudományban, a politikában és a médiakultúrában (Budapest, 2009. október 1.)

Meghívó

Program (itt olvashatók a már véglegesedett szövegek is)

A Kaposi Mór Oktató Kórház Pszichiátriai Osztály Szocioterápiás és Rehabilitációs Részlege, a TeReCsKe - Teljes körű Rehabilitációért és Családközpontú Kezelésért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Kommunikációtudományi Társaság, a Magyar Pszichiátriai Társaság támogatásával STIGMA 2009 címen műhelykonferenciát szervez, amelyre sok szeretettel meghívja az érdeklődőket. (Kaposvár-Töröcske, 2009. október 16-17.)

Felhívás

Program

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2009. június 6.)

Meghívó és napirend

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság 2009. évi Szecskő Tamás emlékelőadása (Budapest, 2009. április 29.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság véleménye a médiatörvény tervezetéről (2009. január 9.)

A vélemény szövege

Kommunikációkutatás és/vagy kognitív kutatás? A Magyar Kommunikációtudományi Társaság éves konferenciája (Budapest, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, 2008. június 13-14.)

Felhívás

Program

A MKTT Vizuális Kommunikáció Szakosztályának alakulása (Budapest, 2008. május 19.)

Felhívás

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2008. május 19.)

Meghívó

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság 2007. évi Szecskő Tamás emlékelőadása (Budapest, 2007. december 19.)

Meghívó

Pszichológiai tartalomelemzés a médiakutatásban - a Médiatudományi Szakosztály nyilvános szakosztályi beszélgetése (Budapest, 2007. március 21. )

Meghívó

Egyház és kommunikáció, egyház és média c. konferencia - a Magyar Pax Romana és a Magyar Kommunikációtudományi Társaság Szakrális Kommunikáció Szakosztálya rendezésében (Veszprém, 2007. február 24.)

Meghívó, program

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2007. február 17)

Meghívó

Kommunikációkutatás és/vagy médiakutatás? A Magyar Kommunikációtudományi Társaság éves konferenciája (MTA Székház, Felolvasóterem, Budapest, 1051, Roosevelt tér 9., 2007. január 20)

Felhívás

Program

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése (Budapest, 2007. január 20)

Meghívó

Felhívás javaslat- és ajánlattételre a Jelölő Bizottság részére

Sebők Tamás Díj - 2006

A Szecskő Tamás emlékelőadás 2006. december 2-án volt a Társaság közgyűlését követően. Az emlékelőadást Dr. Szépe György egyetemi tanár tartotta A nyelv és a kommunikáció oktatása az alapiskolában. Fények és perspektívák címmel

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Közgyűlése 2006. december 2-án

Meghívó

A Közgyűlés határozatai

FELHÍVÁS a Szakosztályok munkájában való részvételre (Budapest, 2006. november 17.)

Sebők Tamás Díj - A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Sebők Tamásról elnevezett díjat alapít

Magyar Kommunikációtudományi Társaság: Kommunikációkutatás Magyarországon - 2005 (Budapest, 2005. november 24-25.)

Meghívó

Program

Képek a konferenciáról

Kutatóhelyek, oktatási intézmények bemutatása, "poszterek"

A Társaság alakuló munkaprogramja a konferencia tükrében

 

 



titkarsag.mktt@communicatio.hu