M E G H Í V Ó

 

Új tudományos kezdeményezés indul útjára

Olvasható, felhasználható és szerkeszthető
a Kommunikációtudományi Nyitott Enciklopédia

 

Az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet gondozásában elkészült a Kommunikációtudományi Nyitott Enciklopédia alapgyűjteménye, amely mindenki számára olvashatóvá és hivatkozhatóvá válik, és a kommunikációs szakma képviselői segítségével pedig újabb és újabb szócikkekkel gyarapodhat.

Az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet gondozásában készülő Kommunikációtudományi Nyitott Enciklopédia Magyarországon egyedülálló, a kommunikációtudomány és médiaelmélet szaktekintélyei által útjára indított online enciklopédia, kommunikációs tudástár. A szerkesztők célja szerint az Enciklopédia megbízható információforrás, a kommunikációs képzést támogató, hivatkozható eszköz, szakirodalom, a szakmai sztenderdek megteremtésének egyik legfontosabb fóruma lesz.
Az Enciklopédia tulajdonképpen a "kommunikációtudomány wikipédiája", azzal a jelentős különbséggel, hogy hitelességéhez nem férhet kétség, mert a szócikkek szerkesztését csak szakemberek végezhetik, külön jogosultság megszerzése után.
A kommunikációtudományi szakemberek munkájával összeállt tudástár már most is közel 450 szócikket tartalmaz.

 

A nyilvános bemutatót Majtényi László, az ORTT elnöke nyitja meg.
Az Enciklopédiát bemutatja Horányi Özséb főszerkesztő, valamint a kommunikációtudomány és a média neves szakemberei: Balogh László, Szekfű András, Polyák Gábor, Karácsony András, Síklaki István és Pócsik Ilona.

 

Időpont:
2009. január 15., 11 óra

Helyszín:
V. kerület, Petőfi Sándor utca 17-19. I. emelet, Host Stúdió

 

Kérjük, ha rendelkezik wireless internet hozzáférésre alkalmas notebookkal, úgy azt hozza magával, mert a sajtótájékoztató ideje alatt internet-hozzáférést biztosítunk. E mellett 4 munkaállomáson vezetékes internet-hozzáférés várja a vendégeket.

 

 

Kérjük, részvételi szándékát jelezze
Szőke Eszternél, a Privy Council Communications munkatársánál,
a 20/ 771-8724-es telefonon
vagy a szoke.eszter@privycouncil.hue-mail címen.

 

További információ
kérhető Érc Ildikótól
telefonon: 1-392-7150 számon
vagy az alábbi címen: erc.ildiko@akti.hu.



 

 

 


titkarsag.mktt@communicatio.hu